Kragsbjerggaard

Kragsbjerggaard er et vandrerhjem, der er placeret i hjertet af Odense. Fra vandrerhjemmet er der gåafstand til centrum og havn, hvor der altid er masser af liv.

Book ophold

Kragsbjerggaards historie

Kragsbjerggaards historie strækker sig mange hundrede år tilbage i tiden. Alle fornyelser af stedet og bygningerne er foretaget med respekt for historien.

Der har ligget en gård for enden af den nuværende Kragsbjergvej siden 1629, men man bruger årstallet 1747 som Kragsbjerggaards egentlige fødselsdag. Det var nemlig det år, hvor den daværende ejer opførte en ny hovedbygning og anlagde parken og skoven.

Årstallet kan man også se på den træbjælke, som er muret ind i bindingsværket i en af længerne. På bjælken er udover årstallet '1747' snittet bogstaverne 'JCW' for ejeren, Johan Christopher von Westen, og 'KKH' for hans kone Karen Krag Holmsted, som altså lagde navn til herregården.

Siden levede gården en omtumlet tilværelse, og både hovedbygningen og længerne er opført senere. Den nuværende hovedbygning blev bygget i årene 1830-1835, mens de tre længer blev opført i 1950'erne, efter at Odense Kommune havde overtaget Kragsbjerggaard.

Under ledelse af den kendte arkitekt og kongelige bygningsinspektør Knud Lehn Petersen, som også havde været med til at anlægge Den Fynske Landsby, blev længerne pillet ned og bygget op i den oprindelige stil. Kun træ- og bindingsværksbjælkerne blev genanvendt, mens murstenene var nye, ligesom der også kom et nyt tegltag på. Efter to års ombygning kunne Odense Vandrerhjem åbne officielt 27. marts 1958.

 

Nu starter et nyt kapitel

Kragsbjerggaard har 2. januar 2019 fået nye ejere, som fremover vil udvikle vandrerhjemmet til glæde for både overnattende gæster, kursister og deltagere i fester og andre sammenkomster.

Kragsbjerggaard vil blive renoveret, så herregården fremover vil leve op til tidens krav og være udstyret med moderne faciliteter. Kragsbjerggaard kan i dag tilbyde:

  • Moderne værelser med eget bad og toilet
  • God plads til lejrskoler og grupper
  • Møde-, selskabs- og konferencelokaler

Følg vores nye tiltag og renovering her på hjemmesiden. Vi glæder os til at dele dette skønne sted med jer alle.