Cykelturisme

Hos Kragsbjerggaard tager vi godt imod alle cykelturister, og hjælper med det vi kan. Det er ideelt at bo hos Kragsbjerggaard, når din cykelrute tager dig forbi Fyns hovedstad, for vi bor midt i Odense, men i helt landlige omgivelser, hvor du kan gå en tur i skoven eller sætte dig i haven og hvile benene efter en lang dag i sadlen.

Hos Kragsbjerggaard har du mulighed for at leje cykler. Det er en helt nem og hurtig måde at opleve Odense og Fyn på.

Kragsbjerggaard er medlem af Dansk Cykelturisme, som er en forening af offentlige og private aktører, der arbejder for at fremme cykelturisme og rekreativ cykling i Danmark

Du kan læse mere om, hvad cykelturisme er her: https://cykelturisme.dk/

Priser

Cykler kan lejes for kr. 100,- pr. dag, men andre priser kan aftales, hvis der er tale om længere tid. (lejer er ansvarlig ved tyveri. Gebyr minimum 1000 kr.)

Længere nede kan du se forslag til en række populære cykelruter i Odense.

Vi er en del af Bike Friends

Bike Friends er et frivilligt netværk på tværs af Fyn, hvor vi sammen gør noget ekstra for dig som cykelgæst.

I vores normale åbningstid, kan vi tilbyde dig at låne de mest basale remedier til din cykelferie.

Du har således som minimum mulighed for at:
• Pumpe din cykel
• Låne lappegrej
• Fylde din drikkedunk
• Låne toilettet, eller få viden om, hvor du finder det nærmeste
• Købe lokale cykelkort, eller få viden om, hvor du kan købe dem

Du kan kende de fynske Bike Friends på de røde Bike Friends-skilte på din rute, eller finde den nærmeste Bike Friend på kortet her.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på din cykel.

Rute 1 - Stige Ø

23 kilometers rundtur - smukt område med rig mulighed for at gå lange ture, fræse på mountainbike eller benytte legebasen som er et børnevenligt område, med masser af aktivitet.

Se cykelruten her.

Rute 2 - Davinde Sø

38 kilometers rundtur til smukke Davinde sø. På tilbageturen køres der over Ibjerg, hvor der er endnu en sø, hvor der også er et godt mountainbike-spor. Derefter igennem Årslev og tilbage til Kragsbjerggaard til en sodavand og en gåtur i skoven.

Se cykelruten her

Rute 3 - Elmelund Skov

17,7 km cykelrundtur - Med 15 km stier i selve skoven også, løber man ikke tør for områder at udforske. Turen hjemad går over Skovsøen, hvor man kan nyde den smukke Fruens Bøge og få sig en kæmpe is.

Se cykelruten her.

Rute 4 - H.C. Andersens hus

Hyggetur på kun lidt over 10 km. Fra Kragsbjerggaard til H.C.Andersens hus, forbi H.C. Andersens Have til Odense Å, hvor H.C. Andersens mor vaskede deres tøj. Følg Åstien langs åen til OB's baner og igennem Odense Zoo, hvor du kan få et glimt af kamelerne, tigrene og løverne. Dernæst videre til Skovsøen til en stor is, hvorefter turen straks er tilbage på Kragsbjerggaard.

Se cykelruten her